Ericsson Seniorer
 

Medlemstips

Cirklar i släktforskning under våren 2024

Hägerstensåsens Medborgarhus/Folkets Hus kommer att starta cirklar i släktforskning under våren 2024. Start blir i februari och vi kommer att träffas måndagar kl 13-16 ute hos Medborgarhuset i Hägerstensåsen. Vi kommer att hålla på ca 5 träffar. Vi vänder oss till bla PRO och medlemsföreningar hos oss på Medborgarhuset.
Om du eller någon av medlemmarna är intresserad av en cirkel i släktforskning är ni hjärtligt välkomna. Det är en cirkel för er som är nyfikna på er historia. Förkunskaper behövs inte då vi startar från början. Det som behövs är en dator. Sedan behöver man ett program från Arkiv Digital.
Genom ABF finns det elevkoder som vi måste ha, kostnaderna för elevkoder har i år vart 395:- och det räcker i 13 veckor. Dessa ger då rätt till programmet Arkiv Digital. Cirkelledare blir Jan-Henrik Marinder som är en erfaren ledare i släktforskning.
Det vore trevligt om du/ni kan komma med på detta. Ni anmäler er till Cornelia Andersson tel 08-186818 eller mobil 070-9305318.

Här är ett boktips om en gratis E-bok som handlar om Philips Data Systems, framförallt verksamheten vid Philips Elektronikindustrier i Järfälla. Philips blev visserligen en av era stora konkurrenter när EIS tog över Datasaab 1981, men å andra sidan kommer det inte ut så många historiska databöcker i Sverige. Det här är en intressant och trevlig läsning om vad som egentligen hände i Järfälla. E-boktips från Arne Läppinen, "The Rise and Fall of Philips Industry Data Systems".

Stadsteaterns program för våren 2024

Naturskyddsföreningens program för Stockholm

Upplev mer i Stockholm

Studio 65 är ett program på SVT som också finns på SVTplay.
Kända och okända 65 plussare berättar om sina erfarenheter och tankar om livet som äldre.

Behöver du data hjälp?
Läs om SeniorNet Sweden, en nationell ideell förening där SENIORER LÄR SENIORER använda DIGITAL TEKNIK.

Bokbindningskurs
Vill du gå en bokbinderi kurs? Läs här.

Lunch på HF, Restaurang Addfood
Måndag – Fredag från kl. 10.00 – 14.00

Restaurangen erbjuder rabaterade priser till pensionärer. Ericsson Seniorer är hjärtligt välkomna till Tjänstemannamatsalen på HF för att avnjuta en näringsriktig lunch för en billig penning. Vi erbjuds fyra rätter var dag inkl. bröd, stor salladsbuffé, måltidsdryck och kaffe.
Kolla menyn på http://www.addfood.se/home/lunchmeny
Ta med några vänner och träffas över en lunch. Den inre delen av lokalen innehåller en hel del gamla bilder från LM-Ericsson tiden.
Plats: HF-Mellangatan (adress: Dialoggatan 11)
Resväg: Telefonplan
Restaurangens lunchpris för pensionärer är 90 kr eller ett häfte med 11 kuponger för 900 kr (dvs. ca. 81.80 kr/lunch).
 
Senaste uppdatering: 18 mars 2024